תרומת ביציות

יצירת קשר

השאירי פרטים ונשוב אלייך בהקדם

אוכלוסיית הנשים בהן קיימת בעיית אי-ספיקה שחלתית, כלומר, חוסר יכולת של השחלה לייצר ביציות, זאת למעשה הקבוצה העיקרית. לרוב הנשים הסובלות מאי-ספיקה שחלתית מוקדמת, הסיבה לא ברורה ולא ידועה. קיימות גם סיבות מולדות גנטיות, כגון: תסמונת "טרנר", או ה-"X השביר". הוראות לטיפול תרומת ביצית, בנוסף לאי-ספיקה שחלתית:

1. מניעת נשאות של מחלה גנטית.

2. נשים שלא מגיבות לגירוי תרופתי ולא מייצרות זקיקים או ביציות.

3.כשלון חוזר של מס׳ רב של טיפולי הפריה חוץ גופית שבהן נמצאו ביציות.

בישראל אין הרבה תורמות ביציות, לכן הנשים הזקוקות לתרומת ביצית מוצאות את הפתרון באחת היחידות להפריה בחו"ל. חדש – ניתן לבקש ביציות מתורמות יהודיות! 

ישנם מספר מסלולי טיפול מול היחידות בחו״ל. את תקבלי הפנייה לבית חולים אלישע לפגישת עם האחראית לתחום תרומת הביציות. היא תרכז לך את כל האינפורמציה לתהליך, ויוצגו בפנייך אופציות ליחידות שונות בחו״ל שבאמצעותן ניתן לרכוש ביציות, לכל יחידה מספר מסלולים רכישה (חדש! ישנן יחידות בחו״ל המאפשרות לכם לבצע את כל ההליך מתחילתו עד סופו במדינה ממנה נרכשות הביציות, העלויות כמובן שונות, שאלו על כך בפגישתכם הראשונה)

מבקשי התרומה יוכלו לפרט תכונות עיקריות (עיניים, גוון עור, שיער) כדי להביא להתאמה קרובה ככל הניתן במראה.

לאחר פתיחת תיק בבית החולים הנבחר, וביצוע כל בדיקות הדם המקובלות (של שני בני הזוג, במסגרת קופת החולים), מקפיאים את זרע בן הזוג. הזרע הקפוא משוגר ליחידה הנבחרת. במקביל, בת הזוג מקבלת טיפול תרופתי פשוט כדי להכין את רירית הרחם לקליטת העוברים. המעקב הרפואי כולל שתי בדיקות דם ובדיקת אולטרסאונד כדי לוודא תקינות הרירית. לפי לוח זמנים התלוי במועד שאיבת הביציות, המטופלת מוסיפה תרופה נוספת (מקור לפרוגסטרון).

כל התורמות הן נשים צעירות שכבר ילדו לפחות ילד אחד. כולן עוברות בדיקה רפואית מלאה, כולל בדיקות דם לפי המלצות החברה האמריקאית לרפואת הרבייה. התורמות עוברות תהליך של גירוי שחלות, ושאיבת ביציות. הביציות עוברות הפרייה עם זרע בן הזוג, לקבלת הפריות ועוברים.

לאחר בדיקת ההפריות במיקרוסקופ בבית חולים בחו״ל, העוברים עוברים לאינקובאטור נייד, המאפשר שמירה קפדנית על התנאים האופטימאליים להמשך התפתחות העוברים. האינקובטור נשלח במטוס לנתב"ג ומשם לבית החולים המטפל – שם ייקלטו העוברים, למחרת הגעת העוברים אפשר להחזירם לרחם, ביום ההחזרה, המטופלת תישאר בבית החולים כחצי שעה עד לשחרורה, ביצוע בדיקת דם להריון – 12 יום לאחר ההחזרה.

בהצלחה!

חשוב!

על מנת לקצר את משך הטיפול אנו ממליצים לבצע את הבדיקות הבאות טרם הגעה למפגש הראשון עם רופא פוריות, ניתן לבקש אותן מרופא המשפחה בכל קופות החולים.

דילוג לתוכן