חיפוש

צילום רחם – סונוהיסטרוגרפיה

יצירת קשר

השאירי פרטים ונשוב אלייך בהקדם

הבדיקה הטובה והאמינה ביותר לאבחנה של חצוצרות תקינות. טכניקה חדשה זו נעזרת בנוזל או ג'ל שמוחדר לחלל הרחם שמזוהה ע"י מכשיר אולטראסאונד תלת מימד ברמה גבוה. החומר שמוזרק לחלל הרחם הוא חומר מיוחד שמאפשר לצפות בו בזמן ההזרקה. הבדיקה נעשית בדומה לצילום רחם הרגיל ע"י החדרת קטטר בלוני או קטטר מסוג אחר דרך צואר הרחם לעבר חלל הרחם ובהמשך הזרקת חומר מיוחד ג'ל הפעם לא חומר שומני על בסיס של יוד. החומר המוזרק הינו נוזל פשוט המאפשר תוך כדי הזרקה מעקב אולטראסאונד שיכול לאבחן בברור את זרימת החומר לחלל הרחם, מעבר או חוסר מעבר דרך החצוצרות ומהחצוצרות לחלל האגן. התהליך מתבצע ללא כאבים! כאבים קלים במעט מאוד מקרים

סונוהיסטרוגרפיה היא שיטת הדמיה מתקדמת שמסוגלת לספק מידע על הרחם והחצוצרות ולהדגים באופן הטוב ביותר את חלל הרחם וכן את מידת הפתיחות של החצוצרות. הבדיקה מומלצת לכל אישה בתהליך בירור אי פריון ומופנית לצילום רחם.

את בדיקת הסונו׳ מבצעים באמצעות הזלפת מים פיזיולוגיים לחלל הרחם ודרך החצוצרות.

הדמיית מעבר הנוזל בחלל הרחם מאפשרת לנו להדגים אם החצוצרות פתוחות ויוכלו לאפשר לזרע לעבור בחצוצרה ולפגוש את הביצית.

שאלת השאלות, מהן הייתרונות של סונוהיסטרוגרפיה לעומת צילום רחם רגיל?

  • הבדיקה יחסית קצרה ורמת הדיוק שלה גבוהה.
  • האיכות של מכשירי האולטראסאונד המודרניים מאפשרת הדמייה חסרת תקדים של מערכת הרבייה של האישה.
  • הבדיקה מוסיפה מידע רב על פני צילום הרחם הסטנדרטי בכך שמדגימה היטב את חלל הרחם (מילוי החלל בנוזל מאפשר הדגמה טובה של דפנות החלל והחלל עצמו) והדמיית הרחם באמצעות תלת ממד מוסיפה מידע רב על מבנה הרחם ומאפשרת איתור מומים מולדים של הרחם.
  • הבדיקה אינה כרוכה בהזרקת חומר ניגוד כך שמתאימה לנשים הרגישות ליוד או לדגים.
  • אין כל חשיפה של הנבדקת לקרינה

היתרון העיקרי של הבדיקה הוא שהבדיקה כמעט ואינה כואבת כלל.

 

 

מתי נבצע צילום רחם?

רצוי לבצע את צילום הרחם בשלבים הראשונים שלאחר המחזור כדי לשלול אפשרות של הריון וכמובן שחל איסור על קיום יחסי מין ממועד הווסת האחרונה ועד לצילום הרחם עצמו.

צילום הרחם (הרגיל) יכול להיות מלווה בכאבים. ברוב המקרים הכאב הוא סביל, אפשר להיעזר בתרופות נוגדי כאב כשעה לפני הצילום.

כאשר המעבר הוא תקין הכאב ברוב המקרים הוא קל ביותר כאשר יש חסימה של החומר הניגודי בחלק הפנימי של החצוצרה (הפרוקסימאלי) הוא בחלק החיצון של החצוצרה (הדיסטאלי) בכאב יכול להיות חזק יותר .הכאב תלוי גם ברמת רגישותה לכאב של המטופלת (דבר שצריך להתחשב בו) וכמובן ניסיונו של הרופא, לכן קיימת בחלק מהמקרים בקשה לבצע את צילום הרחם באופן פרטי ובהרדמה .

 

הריון לאחר צילום רחם?

מסתבר שבצילום רחם יש גם היבט טיפולי. מסתבר שיעור הריונות גבוה יותר ב10% בקרב נשים לא פוריות שביצעו צילום רחם, הסיבה?… אינה ברורה.

 

סיכונים בצילום רחם?

כמו בכל פרוצדורה רפואית גם עם זעיר פולשנית יכולים להיות מלווה בסיבוכים בסיבוכים הם נדירים ביותר. תהליך זיהומי בעקבות הצילום הוא הוא אחד הסיכונים ולכן מטופלות שבעבר חלו בדלקת האגן, רצוי לתת טיפול מניעתי אנטיביוטי לפני הצילום.

סיבוך נוסף הוא תגובה אלרגית לחומר הניגוד ולכן תשאול נכון לפני הצילום לגבי רגישויות ידועות ומתן טיפול סטרואידי לאותם מקרים ידועים לפני הצילום כדי למתן או למנוע תגובה אלרגית.

 

ד״ר איסקוב מבצע את צילום הרחם במרפאת מטרניטי בקרית ביאליק, באופן פרטי ללא הרדמה, אם בהרדמה אז יתבצע בבי"ח אלישע.

לפרטים נוספים, צרי קשר עם המזכירה בהודעת ווצאפ: 054-6731988

בהצלחה!

חשוב!

על מנת לקצר את משך הטיפול אנו ממליצים לבצע את הבדיקות הבאות טרם הגעה למפגש הראשון עם רופא פוריות, ניתן לבקש אותן מרופא המשפחה בכל קופות החולים.

דילוג לתוכן